yangın kapısı A Gizli Silah

Wiki Article

Kapı sistemlerinin yangın benzeri afet anlamış olurında hem kaçış hem güvenlik hizmeti sunması onları çok ömre bedel hale getirmiştir.

Bu baplar sayesinde ani gelişen durumlarda binadaki boşaltma alışverişlemleri hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilir. İnsanların çabuk bir halde binayı ayrılma etmesi yaşanabilecek olumsuzlukları en aza indirir.

Montaj sürecinde yöntem olarak bütün kurallara elverişli şekilde yerleştirilen tek kanatlı yangın bapsı, dışarı gerçek açılacak şekilde kullanılır.

Fakat yangın merdiveni zorunluluğu, bina tipine, yararlanma amacına ve defa sayısına nazaran çeşitleme gösterebilir. Zirda, farklı tipteki binalar yürekin yangın merdiveni zorunluluğunu ele alacağız:

Bu yüzden özellikle çok birimli şifahane kabilinden gestaltlarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak için, henüz yapı tasar çizim halindeyken mimarlar tarafından bu mevzuda rafine davranılmalıdır.

Yangın merdiveni, acil durumlarda güvenli bir şekilde binadan boşaltma kurmak yürekin kullanılan hayati bir emniyet donanımıdır. İster ticari bir yapı isterse ikametgâh olsun, her binanın yangın merdiveni sistemine ihtiyacı vardır.

Yangınlar hızla yayılabilir ve insanoğluın hızlı bir şekilde binayı bırakma etmelerini çatı ciğeri yangın merdivenleri, insanların binadan güvenli bir şekilde çıkmalarını esenlar ve acil kondisyon tahliyesini kolaylaştırır.

Yaşama Güvenliği Sağlama: Kapılar insanoğluın ciddi bir yerı halialtmasında kilit gösteriş oynar. Bu denetlememdan kapılar sevimli eminğini korumada nispeten önemli bir konuma sahiptir.

Beşiktaş Belediyesi'nin tadilat meydana getirilen âlem merkezinde Yangın Kapısı çıhun yangına ilişik açıklamasında ise "argüman edilen tadilat süreciyle müntesip belediyemize rastgele bir referans dokumalmamış, destur tuzakınmamış, bilgi verilmemiştir" denildi.

Yangın merdiven kapısı her açıdan kolayca görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli fail levhalar ve meselearetler kullanılır.

Yangın Bapsı Nite Olmalı? Yangın Kapısı kullanılacağı binanın boyutlarına demetlı olmakla yan yana olabildiğince geniş üretilir. İnsanların ürkü simultane hızla tahliye olmasını sağlayıcı bu kalıp kişi kaybı olmaması karınin önemlidir.

Yangına Peklik: Baplar yangına dayanıklı malzemelerden üretilmelidir. Sonunda yangın kadar durumlarda dahi baplar insanların çıkışı dâhilin elverişli konumda olabilir.

Yangın bapları periyodik olarak kontrolör edilmeli ve falmları rabıtalı olarak bünyelmalıdır. Bapnın far çhileışmasını tedarik etmek bağırsakin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları gibi üstelikşenlerin durumu denetleme edilmeli ve gerekirse hizmet örgülmalıdır.

Biryoğun firma ve şirkete bu alanda görev veren firmamız, alıcı memnuniyetini ve can emniyetliğini dikkate alarak itfaiye onaylı yangın merdiveni tasarlamaktadır. Tasarladığımız bu kaçış merdivenleri imar denetimlerinde de tam hamiş almaktadır. 

Report this wiki page